Abonează-te la newsletter!

Principiul proiecției pe verticală a disprețului față de lege și public în Poliția Română

De ce se supără poliția când o întrebi dacă are proceduri interne de raportare a ilegalităților

Cum este redusă la tăcere presa, cu ajutorul justiției

* Libertatea de exprimare este limitată în România din cauza daunelor morale mari, cerute de la jurnaliști în instanțe; * România este condamnată la CEDO din cauza asta; * APADOR-CH a propus o modificare a Codului civil pentru limitarea daunelor morale cerute pentru defăimare; * Ministerul Justiției și CSM nu au fost de acord; * Și Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei recomandă o limitare a daunelor acordate prin justiție, pentru evitarea autocenzurii în presă;

Propunerea APADOR-CH pentru prevenirea abuzurilor generate de testele antidrog de jucărie, folosite de poliție

Cazul cântăreței Xonia – cel mai recent dintr-un șir de testări fals positive – arată indiferența totală a statului față de cetățenii care au ghinionul să tragă paiul scurt când se află la volan

O soluție pentru protejarea cetățenilor care dau statul în judecată

O inițiativă legislativă pentru modificarea Codului de procedură civilă, depusă la Senat de un grup de parlamentari ai mai multor partide, ar putea salva de la faliment organizațiile neguvernamentale care se luptă în instanță pentru binele public. Salutăm această inițiativă, care are la bază propunerea APADOR-CH în acest sens, făcută fără succes Ministerului justiției la începutul acestui an, și propunem o completare.

CCR  zice că e constituțională comasarea alegerilor, pentru că ar fi fost prea multe dacă se țineau separat

Cu unanimitate de voturi, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis azi că prea multe runde de alegeri ne dăunează și că e mai bine să le combinăm, chiar dacă nu se potrivesc temele dezbătute în campaniile electorale, iar comasarea lor se face cu încălcarea Constituției.

Cum poți fi condamnat a doua oară pentru aceeași faptă, și fără proces

APADOR-CH a cerut Avocatului poporului să atace la CCR legea care instituie registrul agresorilor sexuali întrucât îi discriminează pe cetățenii amnistiați sau reabilitați

Ce ni se mai pregătește: duetul președinte – premier ne poate băga în război, MApN ne ia cu arcanul la oaste

APADOR-CH a transmis câteva propuneri de clarificare a proiectului de lege privind apărarea națională; Sunt cel puțin trei sintagme problematice: reinstituirea stagiul militar obligatoriu, excluderea Parlamentului din decizia de intrare în război a țării și „amenințările hibride”

După registrul violatorilor și cel al traficanților de droguri, de ce nu avem și un registru al corupților?

Dacă am avea această listă am putea foarte ușor să o suprapunem peste listele electorale ale partidelor, ca pe o grilă. Și unde se potrivesc numele, pac, aplicăm o ștampilă în dreptul candidatului: Apare în registrul corupților!

War, what is it good for?

Pare că ne aflăm într-o nebunie generală, în care pacienții au trecut la conducerea spitalului de nebuni. Chiar nimeni nu mai are reprezentarea a ceea ce înseamnă un conflct global, după ce unul, mai nervos, din această horă de întărâtați, va ceda psihic și va trimite prima nucleară? Trebuie neapărat să ajungem acolo și să ne lamentăm atunci? Ne va mai folosi la ceva? Drepturile omului și semeția civilizației rafinate vor mai însemna ceva sub ploaia de cenușă radioactivă?

Manifest pentru o campanie electorală sănătoasă

Alături de membrii coaliției „ONG-uri pentru cetățean”, de organizațiile și persoanele semnatare, solicităm competitorilor politici și instituțiilor publice responsabile cu organizarea alegerilor să acționeze cu responsabilitate, decență, moderație și bun simț pentru o campanie electorală sănătoasă.