Video

Florin Kovacs, avocatul care îi ajută pe avertizorii de integritate să nu fluiere a pagubă

Niciun onorariu din lume nu-ți poate oferi liniștea după un demers de apărare a unui avertizor, care atrage răzbunări din partea sistemului. Trebuie să ai stomac ca să reziști la tot felul de amenințări

Camelia Roiu versus SISTEMUL

Povestea unui medic care a vrut doar să-și facă meseria

Polițist avertizor – pățaniile unui agent care „a fluierat” în poliție

Povestea lui Valer Kovacs, prin ce a trecut ca avertizor de integritate în Poliția Română, care este rețeta prin care sistemul își atacă și elimină avertizorii, cum a fost tratat de colegi și cât de mult a contat presa în pățania lui.

Digitalizarea justiției și răspunderea magistraților

Probleme identificate și soluții propuse de APADOR-CH și Ministerul Justiției într-o dezbatre privind primul raport al Comisiei Europene despre statul de drept.

Cele mai frecvente erori făcute în fața CEDO

Cele mai frecvente erori în completarea formularului de cerere pentru sesizarea Curții europene a drepturilor omului (CEDO) - un video instructiv în limba română

Dezbaterea proiectelor de ordonanță privind grațierile și modificările aduse Codului penal

Ministrul a dat impresia că a ascultat toate părerile, dar a refuzat să spună, chiar și la finalul dezbaterii, dacă va ține cont de ele sau în ce fel va proceda mai departe cu cele două ordonanțe

Raport privind exproprierile abuzive din satul Runcurel

Sătenii din Runcurel, Gorj, își văd gospodăriile înghițite de minele de lignit din jur, dar guvernul se face că nu știe de existența caselor lor, și-i despăgubește numai pentru terenurile agricole.

Daniela Tarău a făcut pușcărie nevinovată

Daniela Tarău a făcut pușcărie, nevinovată, ca urmare a unui lanț de erori judiciare deschis în 2000 de o anchetă a procurorului Cristian Panait. După 15 ani de procese, la CEDO și în țară, a obținut recunoașterea erorii judiciare.

APADOR-CH Report on Police Abuse against Roma Citizens in Racoș, Brașov County

According to the Roma, the police had beaten over 40 people only in this community. The abuse allegedly started 3-4 years before, when the squad led by chief Dan Ciucu was appointed to the commune after policing a neighboring village where they had several conflicts with the Roma population. This is why the Racoș Roma believed the policemen were taking their revenge on them.