Prieteni APADOR-CH

Ce spun despre noi oameni care au lucrat cu noi:

Fără ajutorul avocatei Nicoleta Popescu și al celor de la APADOR-CH nu aș fi putut să duc singur o luptă atât de lungă

serban marinescuMă numesc Șerban Marinescu și acum 8 ani am fost bătut de trei polițiști în sectia 22 de poliție din cartierul Drumul Taberei. I-am dat în judecată pe cei trei polițiști iar procesul este încă pe rol. În 8 ani de zile, sistemul de justiție din România nu a reușit să rezolve acest caz. Am pierdut, am câștigat, ne-am întors deja de 3 ori în punctul zero al reînceperii anchetei penale. În timpul procesului ne-au fost refuzate argumentele, dovezile și martorii iar atitudinea instituțiilor ne-a fost evident potrivnică. Nu am simțit în niciun moment că vreo instituție a statului implicată este interesată de drepturile cetățeanului, ci doar de apărarea propriilor angajați.

În tot acest timp am fost asistat juridic gratuit de către APADOR-CH și de către Nicoleta Popescu. Acum un an, în fața evidenței că în România nu reușim o rezolvare a cazului, am deschis împreună cu cei de la asociație un proces la CEDO împotriva statului român. Marinescu vs. România. Într-un an am caștigat. CEDO a admis că statul român a greșit nerezolvând cazul în atât de mult timp.

Sincer, fără ajutorul avocatei Nicoleta Popescu și al celor de la APADOR-CH, nu aș fi putut să duc singur o luptă atât de lungă. Sunt impresionat și profund recunoscător tuturor celor implicați care m-au ajutat în toți acești ani. A fost o luptă comună și sper că rezultatele noastre să îi ajute și pe alții să nu mai treacă prin așa ceva. Sunt convins că am împins măcar un pic lucrurile spre o Românie mai civilizată și mai corectă.

Mulțumesc Nicoleta Popescu și APADOR-CH!

Șerban Marinescu, arhitect

Cu voi am învățat să ne apărăm drepturile

maria georgescu-arasAPADOR-CH ne-a ajutat să lucrăm în acord cu legile românești și să reclamăm nerespectarea, greșita aplicare sau ignorarea ei de către instituțiile publice sau private în relație cu cetățeanul sau cu altă entitate. Am căpătat cunoștinetele și curajul necesar să ne apărăm drepturile ca ONG dar și să milităm pentru drepturile persoanelor care se adresează serviciilor noastre.

APADOR-CH ne-a ajutat să facem studii referitoare la accesul la tratament pentru persoanele vulnerabile. Mulțumim că existați !!!

Cu drag, Maria Georgescu, Director Executiv ARAS

Sunteți singura instituție care timp de 15 ani m-a luat în serios

Daniela TarauSingura instituție care, de când există și-a luat rolul în serios. Pentru că atunci când vorbim despre drepturile omului, despre respectarea lor, despre constatarea încălcării lor, despre poziții și atitudini publice relevante, vorbim despre APADOR–CH. Rolul acestui organism în societatea românească este sinonim cu lupta. Lupta împotriva sistemului, împotriva exponenților lui, împotriva injustului și nedreptului, luptă înfăptuită de o echipă de excepție. Atât în plan uman cât și în plan profesional. O mână de oameni entuziaști, care păzesc cu sfințenie drepturile fundamentale ale omului. Aș îndrăzni să numesc acest ONG câinele de pază al valorilor umane în societatea românească.

A existat un timp în care, în plan personal, APADOR-CH  a fost locul unde am simțit că îi pasă cuiva de mine. De soarta mea, de libertatea mea și de drepturile mele. Unde sprijinul de specialitate primit a fost necondiționat. Colaborarea de-a lungul timpului cu această echipă mi-a dat încrederea atât de necesară pentru a merge mai departe. A fost acel sprijin absolut primit într-o zonă întunecată a existenței unui om, acuzat pe nedrept, închis pe nedrept, și căruia o echipă de specialiști ai dreptului îi acordă întreg suportul pentru demonstrarea nevinovăției.

Ce am să reproșez APADOR-CH? Faptul că sunt o echipă mică, faptul că funcționează într-un spațiu mic, faptul că depun eforturi mari cu resurse puține. Aici gândesc că ar trebui schimbat ceva. Faptul că nu lucrează cu voluntari, chiar dacă sunt convinsă că mare parte din munca lor este făcută în mod voluntar. Pentru că un organism de talia acestuia are multe nevoi. Iar satisfacerea lor se oglindește în rezultate.

N-am să vorbesc despre succesele APADOR-CH. Ele sunt publice, materializate într-un număr impresionant de  hotărâri câștigate la CEDO (printre care mă număr și eu); într-un număr mare de inițiative civice, de poziții cu privire la tot ce înseamnă actul de justiție. În schimb pot să vorbesc despre respect. Despre respectul arătat omului cu care echipa APADOR-CH întră în contact. Și atunci pentru respect, pentru sprijin necondiționat, pentru profesionalism și pentru muncă MULȚUMESC APADOR–CH !

Daniela Tarău

_______________________________________________________________________________

stefan makoVoi chiar vă luați la trântă cu statul Pe lângă relația foarte directă și deschisă pe care o are cu jurnaliștii, APADOR-CH este una dintre puținele organizații neguvernamentale care chiar se ia la trântă cu statul pentru apărarea drepturilor omului.

Stefan Mako, jurnalist la Casa jurnalistului

____________________________________________________________________

You are reliable and at the same time working with you is so much fun

Fair Trials and APADOR-CH have been working together on a number of  projects ranging from pre-trial detention to delivering trainings to 40  lawyers in Bucharest to broader work on human rights and defence rights  in Europe. We really enjoy and appreciate working with APADOR-CH – they  do great project work, are very knowledgeable with regards to human rights, and are absolutely committed to improving human rights in Romania and the EU, they are reliable – and at the same time working with them is so much fun, because, in fact, they are incredibly nice and funny people too!

Alex Mik, Campaigns and Communications Manager, Fair Trials

/Fair Trials și APADOR-CH au lucrat împreună în mai multe proiecte, de la studii despre arestul preventiv, cursuri de pregătire pentru 40 de avocați în București până la diverse activități din domeniul drepturilor omului și apărărării acestora în Europa. Ne-am bucurat și am apreciat colaborarea cu APADOR-CH – organizația face cu adevărat o muncă extraordinară, are o echipă de buni cunoscători ai drepturilor omului, dedicată acestor activități în România și UE. O organizație serioasă, de încredere, și în același timp munca alături de echipa lor este atât de plăcută și amuzantă pentru că sunt niște oameni incredibil de drăguți. Alex Mik, responsabil cu comunicarea, Fair Trials/

Dan Perjovschi:

12885982_10154097685051789_8711008161430677486_o

Sunteți drumul prin care oamenii intră în legătură cu drepturile lor

buliga ancaAm intrat în contact cu cei de la APADOR-CH la un seminar pentru practicieni juridici despre CEDO, în cadrul căruia au fost aspecte foarte relevante evidențiate de practicieni, referitoare la modul de formulare a unei acțiuni și atitudinea pe care cetățenii trebuie să o aibă referitor la CEDO. Ceea ce m-a atras a fost faptul că am văzut cum oamenii cu un potențial uriaș, și care dau dovadă de implicare în ceea ce fac, obțin roadele muncii lor.

O echipă de profesioniști, iar ceea ce s-a prezentat în cadrul seminarului mi-a fost foarte util. Voi participa cu drag și voi răspunde afirmativ la toate inițiativele celor APADOR-CH pentru că știu că modul lor de a fi aduce plus valoare societății. APADOR-CH reprezintă drumul prin care oamenii intră în legătură cu drepturile lor.

Cu drag, avocat Anca Buliga

 

Așteptăm și alte păreri. Dacă vreți să ne scrieți: office@apador.org

Dacă vreți să ne sprijiniți, găsiți aici câteva modalități.