Proiecte în derulare

SOLID, un program de consolidare a protecției avertizorilor de integritate

Conștientizarea publică asupra rolului avertizorilor de integritate în societatea românească și consolidarea acestui rol prin crearea unui sistem de protecție eficient, în colaborare cu instituțiile statului și sectorul privat.

Egalitatea în sistemele de justiție penală în UE

Proiectul EQUALITYDATA va explora diferențele rasiale și etnice și practicile discriminatorii în sistemele de justiție penală din Bulgaria, România, Grecia și Belgia, pe baza cercetărilor și statisticilor oficiale și chestionarelor naționale în rândul deținuților. Proiectul se întinde pe 18 luni și își propune să chestioneze peste 3.000 de deținuți din 55 de închisori din cele patru țări participante.

Drepturile în secția de poliție – de la lege la practică

Îmbunătățirea respectării drepturilor procedurale în secțiile de poliție prin promovarea și schimbul de bune practici la nivel european

Discriminarea suspecților și inculpaților de etnie romă în cadrul sistemului de justiție penală

APADOR-CH lucrează în perioada 2018-2020 la un proiect menit să sporească înțelegerea și conștientizarea modurilor în care deciziile cheie luate de profesioniștii din justiția penală pot duce la rezultate discriminatorii pentru suspecții și inculpații romi.

Decadă nouă, provocări vechi: spațiul civic în Ungaria, Polonia, România

Micșorarea spațiului civic de exprimare și/sau acțiune în unele țări din Europa, cu precădere cele din est, face obiectul unui proiect derulat în perioada 2019-2020 în Ungaria, Polonia și România, cu finanțare de la National Endowment for Democracy.