Video

Digitalizarea justiției și răspunderea magistraților

Probleme identificate și soluții propuse de APADOR-CH și Ministerul Justiției într-o dezbatre privind primul raport al Comisiei Europene despre statul de drept.

Cele mai frecvente erori făcute în fața CEDO

Cele mai frecvente erori în completarea formularului de cerere pentru sesizarea Curții europene a drepturilor omului (CEDO) - un video instructiv în limba română

Dezbaterea proiectelor de ordonanță privind grațierile și modificările aduse Codului penal

Ministrul a dat impresia că a ascultat toate părerile, dar a refuzat să spună, chiar și la finalul dezbaterii, dacă va ține cont de ele sau în ce fel va proceda mai departe cu cele două ordonanțe

Raport privind exproprierile abuzive din satul Runcurel

Sătenii din Runcurel, Gorj, își văd gospodăriile înghițite de minele de lignit din jur, dar guvernul se face că nu știe de existența caselor lor, și-i despăgubește numai pentru terenurile agricole.

Daniela Tarău a făcut pușcărie nevinovată

Daniela Tarău a făcut pușcărie, nevinovată, ca urmare a unui lanț de erori judiciare deschis în 2000 de o anchetă a procurorului Cristian Panait. După 15 ani de procese, la CEDO și în țară, a obținut recunoașterea erorii judiciare.

Raport APADOR-CH privind abuzuri ale poliției din Racoș, județul Brașov, asupra cetățenilor de etnie romă

Polițiștii din Racoș sunt acuzați că în ultimii trei ani ar fi bătut mai mult de 40 de cetățeni din comună, bătăi soldate cu certificate medico-legale și multe zile de spitalizare, dar rămase nesancționate în plan legal.

Ciprian Ciucu, reprezentantul societății civile, ales președinte al noului Consiliu Național de Integritate

Alegerea unui membru al societății civile în funcția de președinte CNI reprezintă o garanție pentru transparență și pentru apolitizarea acestei instituții importante în contextul luptei anticorupție din România.

Societatea civilă implicată în eficientizarea Consiliului Național de Integritate –CNI

După „Ce este și ce ar trebui să fie CNI”, APADOR-CH a demarat proiectul în care și-a propus să aducă la aceeași masă mai multe organizații neguvernamentale, care să lucreze împreună pentru desemnarea a doi reprezentanți ai societății civile în Consiliul Național de Integritate.

SRI vrea să ne „repare” computerele cu forța

Generalul SRI Dumitru Dumbravă arată cum vede Serviciul Român de Informații reglementarea Internetului (deocamdată doar în România) și de ce a inițiat legea securității cibernetice.