Proiecte

Avocatului Poporului i se pregătește ceva – poporul îl vrea înapoi

APADOR-CH împreună cu ActiveWatch și ANBCC au derulat un proiect menit să eficientizeze activitatea instituției Avocatului Poporului, prin crearea unei rețele de organizații care să monitorizeze permanent activitatea instituției și să impulsioneze cetățenii să se adreseze Avocatului Poporului, ori de câte ori consideră că le sunt încălcate drepturile.

Alegeri prezidențiale 2014 – Votează legal

O campanie APADOR-CH pentru stimularea participării la vot și încurajarea cetățenilor să semnaleze derapajele sau fraudele electorale.

Alegeri europarlamentare 2014 – Deschide ochii înainte să se închidă urnele!
Pentru că dincolo de doctrinele politice sau de promisiunile cu sau fără acoperire, în campania electorală se mai spun și lucruri care lezează sau care încalcă legile, vă oferim aici câteva instrumente utile pentru a identifica astfel de derapaje și vă invităm să le sancționați alături de noi.

Consiliul Național de Integritate – ce este și ce ar trebui să fie?
Consiliul Național de Integritate (CNI) este pentru Agenția Națională de Integritate (ANI) o structură oarecum similară consiliului director pentru o asociație. CNI este un organism reprezentativ, aflat sub control parlamentar exercitat de Senat, cu activitate nepermanentă.

Mai există tortură în România?
Prevenirea încălcării drepturilor omului în locurile de deţinere din România

Libertatea de exprimare n-are nevoie de autorizare
APADOR-CH şi ActiveWatch – propun modificarea Legii nr. 60/1991, privind organizarea si desfasurarea adunările publice, în sensul sincronizării ei cu evoluția societății.

Scoateți legea din dubă!
Un demers APADOR-CH pentru modificarea legislației în privința măsurii administrative a conducerii la secție